gala_excelentei.pngplati_online.pnginregistrare_cnasr.pngsucursale_teritoriale.pngreteaua_excelenta.pnglocuri_munca.png

Sesiune de prevenire a sindromului burnout

Colegiul National al Asistentilor Sociali din Romania vine in intampinarea persoanelor afectate de epuizarea profesionala care lucreaza in domeniul asistentei sociale prin oferirea unui program de prevenire si interventie asupra simptomelor sindromului ”Burn – out”.

Sindromul “Burn-out” este o notiune de origine anglo-saxona, utilizata tocmai pentru a insista asupra acelor situatii in care individul este ”consumat” de activitatea profesionala pe care o desfasoara.


Sindromul “Burn-out” ii afecteaza mai ales pe aceia care au ales sa-si ajute semenii: personal medical, asistenti sociali, avocati, profesori.

Persoanele care sufera de burnout se simt coplesite de presiunea de a raspunde cerintelor profesionale si, in timp, aceasta acumulare constanta de stres conduce la pierderea interesului si a motivatiei care au stat candva la baza activitatilor desfasurate la locul de munca.

Este foarte probabil sa fii pe drumul catre burnout daca:

  • fiecare zi ti se pare a fi o zi o proasta;
  • ai senzatia ca, orice ai face, nu va avea niciun efect si nu va conta pentru nimeni;
  • iti petreci majoritatea zilei de lucru indeplinind sarcini pe care le consideri fie plictisitoare, de rutina, fie coplesitoare;
  • te simti epuizat tot timpul;
  • ti se pare o pierdere de energie sa te preocupi de viata ta profesionala sau personala.

Participanti la acest program vor invata sa actioneze pentru diminuare dificultatilor cu care se confrunta si pentru imbunatatirea calitatii vietii prin insusirea unor tehnici validate stintific de management al stresului si gestionare a emotiilor, eficientizare a comunicarii si invatare a unor strategii pentru rezolvarea de probleme si tehnici de relaxare.

Acest program va fi sustinut de Bogdan Pirtoaca – psiholog clinician si psihoterapeut specializat in psihoterapii cognitive si comportamentale, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Bogdan Pirtoaca are peste zece ani de experienta in cadrul serviciilor sociale, fiind familiarizat cu dificultatile cu care se confrunta lucratorii sociali din Romania si trei ani de experienta cu clientii in practica individuala.

Pentru mai multe informatii legate de experienta si practica profesionala a trainer-ului puteti accesa site-ul: www.atelieruldepsihologie.ro

Programul se va desfasura fie in varianta a 7 sedinte cu durata de 2 ore, avand frecventa de o intalnire pe saptamana, la sediul C.N.A.S.R. din strada Biserica Amzei, nr.29, et.3, sector 1, Bucuresti, fie in varianta intensiva (sambata, duminica) la sediul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii din Bucuresti din strada Str. Schitu Magureanu 9 sector 5.

Tariful de participare perceput de trainer este de 140 lei (20 lei/ sedinta pentru varianta de desfasurare cu o intalnire saptamanala) sau de 120 lei pentru cursul desfasurat in week-end.

Persoanele care doresc sa participe sunt rugate sa trimita CV –ul, si optiunea personala privind modalitatea de desfasurarea la adresa cnasr@cnasr.ro, termen limita de inscriere 10 decembrie 2013

comisii_cooperative.pngcorpul_de_control.pngcomitetul_sectorial_sanatate_asistenta_sociala.pngfinanciar.png

registru_actualizat.png

Contact

Bucuresti, Str. Biserica Amzei, nr.29, et.3, sector 1, cod postal 010393

cnasr_qr.pngtel1: 0748 124 585
tel2: 021 317 51 25
fax1: 031 817 20 47
fax2: 021 317 24 30

e-mail: cnasr@cnasr.ro

Cont IBAN:
RO38 RZBR 0000 0600 1203 7312 

Banca: Raiffeisen Bank,
Agentia Piata Romana Bucuresti

Cont IBAN:
RO56 RNCB 0075 0352 4057 0001

Banca: BCR
Unitatea BCR Unirea

Cod fiscal: 17400940

Program de relatii cu publicul:
luni-joi
orele 10.30-14.30