gala_excelentei.pngplati_online.pnginregistrare_cnasr.pngsucursale_teritoriale.pngreteaua_excelenta.pnglocuri_munca.png

 

Dragi colegi,

Vineri, 3 iunie 2022, între orele 14,00-17,00 vă invităm la webinarul cu tema „Competențele viitorului în serviciile sociale” ce se va desfășura în cadrul proiectului FOCUS - Forward Looking Social Europe Skills, co-finanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene și coordonat de Organizația Umanitară CONCORDIA (RO) împreună cu parteneri din 4 țări – Colegiul Național al Asistenților Sociali (RO), Fachhochschule Vorarlberg Gmbh (AT), SOSU Østjylland (DK), Instituto Formazione Operatori Aziendali – I.F.O.A. (IT). Facilitatorii întălnirii vor fi Tatiana Duță și Alina Gârleanu, asistenți sociali principali.

Pentru înscriere vă rugăm să accesaţi link-ul https://forms.gle/bCVRf2AQAsRXfFU19 până cel târziu joi, 2 iunie 2022, ora 12,00 pentru a va rezerva un loc (locurile vor fi confirmate în ordinea primirii solicitării). Numărul de locuri disponibil: 100. Întâlnirea va fi organizată pe platforma ZOOM, persoanele înscrise vor primi un link pentru acces.

 ❗ Rugăm colegii care au participat săptămâna trecută la această întâlnire să nu se mai înscrie. ❗

 Asistenții sociali care vor participa la întâlnire vor primi 1 credit.

competen-ele-viitorului-n-serviciile-sociale.png

 

 

 

 

   Nr. Inregistrare nr. 8/06.05.2022

Decizia Nr. 5/06.05.2022

Avand in vedere Procesul Verbal nr. 7/06.05.2022 privind rezultatul alegerilor la nivel central, în conformitate cu art. 48 alin (1), lit. c din Regulamentul de organizare si functionare al Colegiului National al Asistentilor Sociali din România din 30.03.2012 publicat in MOF nr. 265/2012 prin care membrii Congresului Colegiului National al Asistentilor Sociali au votat în şedinţă ordinară, preşedintele şi vicepreşedinţii Colegiului, precum şi membrii comisiilor operative din cadrul BEX,

     Comisia Electorală Centrală Permanentă

 

Decide

 

     Art. 1. Se elibereaza mandatul privind functia de presedinte al Colegiului National al Asistentilor Sociali pentru perioada 06.05.2022 – 05.05.2027 doamnei Diana Alina CRISTEA cu echipa:

     

Structura Functia Propunere
   Vicepresedinte  Smaranda WITEC
   Vicepresedinte  Florin LAZAR
Comisia de avizare si atestare profesionala  Presedinte  Oana CLOCOTICI
   Membru  Violeta   CONSTANTIN
   Membru  Theodora ENE
   Membru  Andreea FURTUNA
   Membru  Cleopatra HEROI
Comisia de formare profesionala  Presedinte  Andreea PONTOS
   Membru  Felicia ANDRIONI
   Membru  Alina GARLEANU
Comisia de deontologie profesionala  Presedinte  Nicoleta MERET
   Membru  Romelia BLEJAN
   Membru  Lucian BODOR
 Comisia de strategie si dezvoltare profesionala  Presedinte  Daniel HLIBAN
   Membru  Roxana NECULA
   Membru  Roxana VASILESCU
Comisia de cercetare in asistenta sociala Presedinte Mihaela ZANOSCHI
  Membru Elena Loreni BACIU
  Membru Mihai Bogdan IOVU
Comisia de imagine si comunicare Presedinte Nelida GHITULESCU
  Membru Lavinia BUCUR
  Membru Mihaela MOTOC
  Membru Mirela NICULAI
  Membru Stefania SAVIN

 

Președinte
Marius Sergiu DOHOTARU-PLETOIANU

Secretar
Roxana Andreea MARIN

Membru
Gheorghe PLESA

 

PV CECP 6 mai 2022

 

 

Dragi colegi,

În perioada aprilie-iunie 2022, Unicef România şi Colegiul Național al Asistenților Sociali vor derula primul Recensământ al forței de muncă din serviciile sociale, de la nivel național, pentru a contribui la planurile de consolidare a forței de muncă din serviciile sociale.

Recensământul este realizat cu sprijinul Metro Media Transilvania şi constă într-un formular de maxim 5 minute care poate fi accesat aici sau copiind linkul de mai jos în bara de adrese din browser-ul (ex. Google Chrome, Mozzila Firefox, Edge) pe care îl utilizați în mod obișnuit: https://mmt.ro/limesurvey2/index.php/924353?lang=ro

Vă solicităm sprijinul pentru completarea chestionarului şi totodată pentru diseminnarea acestei informaţii astfel încât aceasta să ajungă la câţi mai mulţi colegi.

Scopul acestui recensământ este acela de a evalua obiectiv numărul și tipul de profesioniști necesari și disponibili; excedentul și deficitul pe categorii profesionale și unități administrative; evaluarea nevoilor de resurse umane pe termen imediat, scurt, mediu. Recensământul constituie o primă etapă dintr-o cercetare care își propune să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile prin crearea unui sistem eficient de servicii sociale, având în vedere că în România nu există o imagine completă a forței de muncă angajate în programe cu caracter social.

Muţumim mult pentru sprijinul vostru în consolidarea forței de muncă din serviciile sociale!

 

 

Dragi colegi,

Mărtişorul nostru pentru voi este lansarea Platformei de eLearning, platformă ce cuprinde cursuri, materiale educaţionale, activităţi de învăţare şi evaluare dedicate asistenţilor sociali, membri CNASR.

Platforma de eLearning poate fi accesată din link-ul urmator https://elearning.cnasr.ro/.

Doar asistenţii sociali care s-au înregistrat în Portalul CNASR se pot conecta la cursurile din Platformă. Vă invităm să vă faceţi cont! Link https://portal.cnasr.ro/acasa.

Platforma de eLearning este realizată în cadrul proiectului ”Suportul si sprijinirea forței de muncă, ca investiție în viitorul copiilor noștri”, finanţat de către Unicef Romania, căruia îi mulţumim pentru că a făcut posibil acest demers.

Vă aşteptăm online pe Portalul CNASR şi pe Platforma de eLearning!

 

 elearning.jpg

 

 

Dragi colegi,

Vă informăm că în conformitate cu reglementările în vigoare, accesul în clădirea Crucii Roşii Române se face în baza certificatului verde.
Pentru a preveni răspândirea COVID-19, vă rugăm ca în perioada următoare să evitaţi prezenţa fizică la sediul CNASR şi să utilizaţi canalele de comunicare telefon şi email, iar pentru transmiterea documentelor, serviciile poştale.

Vă mulţumim şi vă dorim multă sănătate!

 

 

Dragi colegi,

 În episodul patru din Codul privind practica asistentului social în variantă audio, colega noastră Tatiana Duţă ne vorbeste despre Etapele actului profesional.

https://anchor.fm/cnasr/episodes/Codul-privind-practica-asistentului-social-ensv3g

 

Dragi colegi,

În episodul trei din Codul privind practica asistentului social în variantă audio, colega noastră Tatiana Duţă ne vorbeşte despre ultimile 4 standarde profesionale ce se regasesc în Cod.
Codul privind practica asistentului social este un document viu, ce merită cunoscut și aplicat de fiecare asistent social în parte dar și de angajatorii lor. De aceea este important să știm cum să îl citim, cum să îl folosim sau cum să îl punem în practică. La ce ne ajută și la ce întrebări ne răspunde. Unde și când căutăm răspunsuri.
Link - https://anchor.fm/cnasr/episodes/Codul-Privind-Practica-Asistentului-Social-en7hcs

 

Comunicat 25.11.2020

Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România s-a sesizat cu privire la podcastul publicat în data de 24 noiembrie pe pagina de Facebook a emisiunii Starea Naţiei, în care se face o gravă confuzie a profesiei de asistent social cu o altă ocupaţie din domeniu.

Atragem atenția jurnaliştilor şi realizatorilor emisiunii că au dezinformat publicul din cauză că nu s-au documentat cu privire la informaţiile pe care le-au prezentat.

Potrivit art. 2 și art. 7 din Legea 466/2004 privind statutul asistentului social, asistent social este persoana care are studii superioare de specialitate în asistență socială și este înregistrată în Registrul Național al Asistenților Sociali din România.

Considerăm că lipsa de documentare în astfel de cazuri afectează imaginea profesiei de asistent social!

Pentru informaţii referitoare la profesia de asistent social precum și despre Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali vă invităm să accesaţi site-ul www.cnasr.ro.

 

 

Măsuri pentru desfășurearea activității Colegiului Național al Asistenților Sociali în vederea prevenerii răspândirii COVID19 pe perioada stării de alertă

Lucrul cu publicul se va realiza în următoarele condiții:

  1. Personalul propriu și persoanele din exterior vor avea în vedere obligativitatea purtării de măștii de protecție;
  2. Personalul propriu și persoanele din exterior au obligația dezinfectări mâinilor la intrarea în sediul CNASR;
  3. Suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate;
  4. Verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 grade, la intrarea în incintă;
  5. Dezinfectarea frecventă a suprafețelor expuse și evitarea aglomerării de persoane.

Masuri-cnasr-stare-alerta-1.pdf

ANUNȚ!

Având în vedere necesitatea de a asigura măsuri pentru prevenirea și răspândirea infecțiilor COVID-19, Colegiul Național al Asistenților Sociali a decis ca, pe perioada stării de urgență, activitatea de relații cu publicul se va face doar prin telefon (interval orar 10,00-16,00, de luni-joi), email (cnasr@cnasr.ro) sau corespondență poștală.

De asemenea, ședințele Comisiei de avizare și atestare profesională și a Biroului Executiv din 23 aprilie, respectiv 24 aprilie sunt amânate.

Recomandări sectoriale pentru asistenţii sociali care activează în diverse sub-domenii ale asistenţei sociale

Dragi colegi,

În contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - CNASR a iniţiat o serie de recomandări sectoriale pentru asistenţii sociali care activează în diverse sub-domenii ale asistenţei sociale. Aceste recomandări nu sunt de natură să înlocuiască instrucţiunile emise de către angajatori sau instituţii şi structuri oficiale cu atribuţii în perioada stării de urgenţă. Ele vin numai să sugereze asistenţilor sociali conduite ce pot contribui la protecţia lor şi a celor cu care aceştia interacţioneză.

Citeste mai mult...

Declaratie de solidaritate

Dragi colegi,

Am serbat împreună, online Ziua Asistenţei Sociale, dar acum la final de lună a asistenţei sociale vrem să ne oprim din ceea ce facem şi să reflectăm la profesia noastră. Suntem mândri că suntem asistenţi sociali și că ceea ce facem noi contează! citeste mai mult

Anunt!

Dragi colegi asistenţi sociali,

Ne confruntăm cu o situație de urgență în materie de sănătate, deoarece Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a definit drept „pandemie” răspândirea bolii Coronavirus 2019. În această perioadă trebuie să fim la curent cu informațiile disponibile referitoare la modul de prevenire şi răspândire a COVID-19, pentru a şti cum să ne protejăm pe noi şi pe cei din jurul nostru. Pentru RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus vă rugăm să daţi click pe link-ul
https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/posts/3514540268616339.

În calitate de asistenţi sociali trebuie să fim conștienți de obligația noastră de a „asigura servicii profesionale în situații de urgență, în condițiile legii și ale normelor privind exercitarea profesiei de asistent social” (art.14 lit f din Codul deontologic). Totodată trebuie să ne asigurăm că ne protejăm propria sănătate şi să ne asigurăm că nu facem nimic care i-ar pune în pericol pe cei care sunt considerați cu risc ridicat. De aceea vă rugăm să ţineti cont de recomandările legate de prevenirea infectării cu COVID-19. Prioritatea este siguranţa şi sănătatea voastră şi a beneficiarilor voşri! Fiţi calmi şi oferiţi informaţii responsabile!

Să fiţi sănătoşi şi să aveţi grijă de voi! 

 

design-f-r-titlu-1.png

 

design-f-r-titlu-2.png

CComunicate / Imagine

DGASCPC Harghita anunta organizarea unui concurs pentru ocuparea unor functii publice de executie cu atributii de asistent social

Category: Noutati, Published on: 22 Jun 2022

DGASCPC Harghita anunta organizarea unui concurs pentru ocuparea unor functii publice de executie cu atributii de asistent social

DGASPC Bacău organizează concurs pentru ocuparea unui post de asistent social specialist

Category: Locuri de munca, Published on: 08 Jun 2022

DGASPC Bacău organizează concurs pentru ocuparea unui post de asistent social specialist.

DGASPC Constanta organizeaza concurs în data de 27.06.2022 pentru ocuparea unor posturi contractuale vacante de asistent social

Category: Locuri de munca, Published on: 06 Jun 2022

DGASPC Constanta organizeaza concurs î n data de 27.06.2022 pentru ocuparea unor posturi contractuale vacante de asistent social.

Anunţ recrutare colaboratori Asistenti sociali

Category: Locuri de munca, Published on: 03 Jun 2022

Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională (CREFOP) recrutează colaboratori pe poziția de asistenti sociali pentru proiectele derulate în cadrul organizației. Precizăm că aceasta colaborare va fi project based.

Invitatie DIALOGURI

11-decembrie-2019_-16-00-sediul-cnasr.jpg 

 

Vă invităm, miercuri, 11 decembrie 2019 la o nouă întâlnire în cadrul programului DIALOGURI "Rolul instituțiilor de evaluare, monitorizare și control în domeniul serviciilor sociale".

...citeste mai mult

comisii_cooperative.pngcorpul_de_control.pngcomitetul_sectorial_sanatate_asistenta_sociala.pngfinanciar.png

registru_actualizat.png

Contact

Program de relatii cu publicul:
luni-joi
orele 10.30-14.30

Bld-ul General Gheorghe Magheru, nr. 31, et. 6, sector 1, Bucuresti, cod postal 010325

cnasr_qr.pngtel1: 0748 124 585
tel2: 021 317 51 25
fax1: 031 817 20 47
fax2: 021 317 24 30

e-mail: cnasr@cnasr.ro

Cont IBAN:
RO38 RZBR 0000 0600 1203 7312 

Banca: Raiffeisen Bank,
Agentia Piata Romana Bucuresti

Cont IBAN:
RO56 RNCB 0075 0352 4057 0001

Banca: BCR
Unitatea BCR Unirea

Cod fiscal: 17400940

 DDecizii Comisie Electorala Centrala Permanenta

Decizia Nr. 9/14.06.2022

Category: Decizii Comisie Electorala Centrala Permanenta, Published on: 22 Jun 2022

În temeiul art. 51 alin (1), lit. a din Regulamentul electoral al Colegiului National al Asistentilor Sociali din România aprobat prin Hotărârea nr. 2 din 2011 al Consiliului National, Comisia Electorală Centrală Permanentă

Decizia Nr.6/12.05.2022

Category: Decizii Comisie Electorala Centrala Permanenta, Published on: 16 May 2022

În temeiul art. 51 alin (1), lit. a din Regulamentul electoral al Colegiului National al Asistentilor Sociali din România aprobat prin Hotărârea nr.2 din 2011 al Consiliului National,

Decizia Nr. 5/06.05.2022

Category: Decizii Comisie Electorala Centrala Permanenta, Published on: 10 May 2022

Avand in vedere Procesul Verbal nr. 7/06.05.2022 privind rezultatul alegerilor la nivel central, în conformitate cu art. 48 alin (1), lit. c din Regulamentul de organizare si functionare al Colegiului National al Asistentilor Sociali din România