Bld. General Gheorghe Magheru, nr. 31, et. 6, sector 1, Bucuresti, cod postal 010325 Tel: 0748.124.585, 021.317.51.25

Ambasadori ai Excelenței în Asistență Socială

Andreea Marin
Andreea Marin

Andreea Marin - Una dintre cele mai respectate si iubite personalităţi din România care timp de 20 de ani a promovat în mod constant drepturile grupurilor vulnerabile. Un Om care printr-o puternică determinare şi grijă constantă faţă de semenul său aflat în suferință, a reuşit să construiască punţi de legătură între diferitele domenii ale vieţii sociale. Nu de puține ori, a reușit să aducă zâmbetul și speranța pe chipurile a sute și mii de români aflați în situații limită de viață.

Fie că vorbim de implicarea în campanii de promovare precum „România prinde rădăcini”, „Violenţa nu are scuză”, sau de implementarea unor proiecte sociale de anvergură naţională ca „Şcoala mamelor”, „Caravana Prețuiește Viața”, „Fii independentă” sau „Alege demnitatea!”, acest Om a dat dovadă nu doar de pasiune faţă de meseria pe care o practică, ci şi de totală dăruire faţă de ființa umană.

Pentru toate aceste considerente, îmi revine onoarea şi bucuria în acelaşi timp, ca în numele Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, în semn de recunoaştere profesională, dar şi pentru contribuţia la reconstrucția ființei umane, să confer titlul si distincţia de Ambasador al Excelenţei în Asistenţă Socială doamnei Andreea Marin a afirmat Doru Buzducea, cu ocazia acordării distincției.

Încrederea pe care mi-o arătați mă onorează! Accept cu bucurie în suflet propunerea dumneavoastră, pentru a putea promova astfel și mai mult eforturile Colegiului Național al Asistenților Sociali și campaniile umanitare care schimbă în bine vieți. Mă bucur să ne unim forțele și activitățile noastre să fie un model de urmat pentru personalitățile publice dar și pentru fiecare român în parte!, a spus Andreea Marin cu ocazia primirii distincției.

Doru Buzducea
Doru Buzducea

Doru Buzducea este profesor universitar, decan al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București (din 2016) .

A fost președinte al Colegiului Național al Asistenților Sociali din România din 2012 pâna în 2022, calitate în care s-a făcut cunoscut pentru campania națională ce are drept scop promovarea și valorizarea profesiei de asistent social.

Printre proiectele de anvergură dezvoltate în acest sens se numără și Gala Națională de Excelență în Asistență Socială, un concurs național ce aduce în lumina reflectoarelor munca asistenților sociali.

Mai multe detalii.